söndag 16 december 2007

Diarra: Jag vill lämna Arsenal!

Är det ett omen?
Om man tror på sådana, hur ska det tolkas?
Den före detta Chelseaspealren, nyförvärvet fransmannen Lassana Diarra, vill lämna Arsenal. I franska L'Equipe talar Diarra ut:

"Je veux quitter Arsenal, a-t-il confié. Ma décision est prise. J'ai informé mes dirigeants et Arsène Wenger."

Missnöjet består i att Diarra, som har sin plats i det franska landslaget "Les Bleus", inte anser att han fått tillräckligt mycket speltid sedan han kom till Arsenal.

Artikeln här: (använd gärna Babel Fish om franskan inte känns klockren)
http://www.lequipe.fr/Football/breves2007/20071216_094037Dev.html

Men varför behålla en uppenbart omotiverad spelare som sett sig nödgad att informera såväl styrelse som tränare om sina funderingar?
Sälj när transferfönstret öppnar!

Brösstonerna ökar inför eftermiddagens match och de redan frälsta massorna ska eldas upp ytteligare. Något som liknar historirevisionism får sitt utrymme på Svenska Fans CSKA London-redaktion, (som i övrigt sällan besöks)

"Det fanns en tid när Arsenal var ett litet anspråkslöst lag i norra London. De vann inte särskilt ofta och deras enda framgångar handlade om en eller annan cupvinst."

Tjenare!
Retorik på hög nivå. [insert 'ironi' here]
Om nu historia och titlar (..."en eller annan cupvinst"...) är en måttstock i sandlådan om vem som de facto har "störst traktor" så finns alltid facit att tillgå kring den saken...

I inbördes ligamöten efter hittils 166 matcher spelade så har det "anspråkslösa laget i norr" vunnit 57 matcher mot Chelsea, spelat kryss 44 och förlorat 39.

Jag lämnar historia och statistik. Nu är nu. Och snart är det avspark för ligamöte nummer etthundrasextiosju mellan de båda Londonlagen. Tipset på utgången finns i gårdagens inlägg.

Inga kommentarer: