måndag 10 december 2007

Släng in reserverna Wenger!

Lukasz Fabianski (Vito Mannone), Harvard Norveit, Gavin Hoyte, Paul Rodgers, Armand Traore, Fran Merida, Nacer Barazite, Vincent van den Berg, Mark Randall, Kieran Gibbs, James Dunne, Henri Lansbury, Abu Ogogo, Rui Fonte och Rene Steer.

Det är ur spelarkollektivet ovan Wenger bör plocka ut sin startelva till onsdagens fullkomligt betydelselösa och avslutande gruppkvalmatch i Champions League. Krydda gärna med några alternativ som Phillipe Senderos, Alexandre Song och Gavins storebror Justin Hoyte.

Avsågade Steua Bukarest på besök betyder ingenting. Möjligtvis att Wenger kan få chansen att vila ett kollektiv som tappat formen. Utöver vila och kontemplation kan de som är friska få återuppleva reprisen mot M'boro via DVD. Det bör utgöra en välbehövlig tändvätska inför söndagens ligaderby mot CSKA London.

En bonus är att ställa över spelare som kommer att behövas i ligamötet är garantin för att inga nya skador tillkommer den redan åderlåtna truppen.

Någon vill sannolikt vända på resonemanget. Låt befintliga spelare ur förstalaget harva på och "krossa Steua Bukarest". Bygg upp litet nytt självförtroende inför söndagen. Risken finns att det vare sig blir "kross" eller seger. Hur mycket slipar det då på självförtroenden oavsett hur stor revanschlustan att prestera på planen än må vara..?
Spar på känslor och kraft till söndagen!

Nu kommer inte Wenger ställa ett reservlag på planen. Men jag hoppas att det kommer att vara ett lag präglat till mycket stor del av det yngre gardet.

Fotbollssupportrar är inte okrävande typer. Arsenals supportrar definitivt inte undantagna. Om man skummar vad som skrivs på supporterbaserade bloggar och i diverse forum så förstår man att gårdagens förlust (SÄSONGENS FÖRSTA I LIGAN) inkasserades för att laget egentligen i stort består av ett gäng inkompetenta slöfockar, och krav på rejäla (läs: etablerade, läs: dyra) nyförvärv är det som ska lösa problemet. Att Wenger värvat fel, att tilltron till de unga spelarna har varit för stor, etc.
Till och med önskemål om att sätta Lehmann att vakta målet igen skådats (!!)

Att laget klickade igår är inget att ifrågasätta. Till och med vinnarskallen Wenger, som inte brukar vara alltför generös mot sina motståndare i nederlagets stund, anser att 'Boros seger var rättvis.

Det olyckliga nu är att Arsenal återigen hamnat i ännu en skadecirkus. Tillfälliga lösningar med spelare som inte är helt i synk ställs jämte varandra i nya positioner. Och det blir inte alltid omedelbar lycka och sagolik framgång. Det kan, som vi sett, gå i baklås.

Den stora frågan är varför Arsenal drabbas av så mycket skador?
Några svarar att det vore ett mindre problem och truppen vore bredare och stjärnorna fler. Frågan på det påståendet blir så hur man definierar en stjärna?
Spelare som Hleb och Flamini var inte vatten värda under delar av fjolårets säsong. Nu är de plötsligt de oumbärliga. De som bär fram laget.

Jag närmast bävar för Robin van Persies återkomst. Killen har inga små krav på sina axlar när han väl är åter. Men att han kliver in som målspruta på beställning efter drygt två månaders frånvaro, är nog inte en förhoppning man bör hysa. Risken är att besvikelsen och frustrationen bara blir så mycket större.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vinner vi mot Steau samtidigt som Sevilla inte tar 3poäng i Prag så vinner vi gruppen. Visste finns det anledning att inte spela Song och Hoytarna.