onsdag 12 december 2007

Mot åttondelsfinalen!

Ett reservbetonat Arsenal fixade andraplatsen i Champions Leagues kvalgrupp H efter att ha lyckats besegra Steua Bukarest med 2-1 på Emiraten. Det var chans på gruppseger under halva matchen, men sedan satte Sevilla, som hade avgörandet i egna händer fart i Prag.
där man vann med 3-0 mot Sparta.

Åter Emiraten:
Första halvlek såg trivsam ut. Nu bjöd heller inte Steua något bländande spel. Mål av Diaby redan i matchens femte minut sedan drygt 35 minuters väntan innan Bendtner satte tvåan. Såg betydligt mer flexibelt och levande ut på ett mittfält som startades med Diaby, Denilson, Song och Walcott, än det vi såg i ligamötet mot 'Boro. Nypremiär för Robin van Persie, som får godkänt, men som förväntat, inte dominerade och som även fick spela måttligt i 64 minuter innan Eduardo Da Silva byttes in.

Andra halvlek och Steua växte in i matchen. Wenger fick så, förvisad till läktarplats efter Sevillamötet, se Lehmann, som inte haft allt för mycket att göra under kvällen, plötsligt vittja nätet när Dorelo Zaharia fixade en reducering i 68:e minuten. Kändes som att Arsenal nästan darrade och att en kvittering låg och lurade. Option dock på 3-1 under stopptid, men "talangen Theo" har uppenbarligen samma problem med att skjuta boll som Hleb hade under delar av fjolåret. Fri i 92:a minuten mot Bukarests målvakt Ròbinson Zapata lyckades Walcott med det märkvärdiga konststycket att missa mål då han hellre tog en dribbling för mycket än att kicka bollen i nät...

En halvmedioker tillställning där Bendnter var en av de bättre, åtminstone vad gällde kämpaglöd och jävlaranamma. (Fick för övrigt plikta med gult kort) Lehmanns återkomst blir svår att bedöma då han över hela matchen inte ställdes på några riktigt svåra prov.
Skönt att ha van Persie åter i spelbart skick. Tycker också att Diaby är en oslipad pärla, som Wenger borde kunna få ut ytterligare en hel del av.

Den 21 december lottas motståndaren i åttondelsfinalen. Då Arsenal inte kan möta ett Engelskt lag, eller lag från den egna grupen, i åttondelen kan motståndet heta;