lördag 29 december 2007

Nästan dur!

Från juleljus till mörka annandagstankar till… nästan...strålande solsken. Inombords.
Everton: 1
Arsenal: 4
(och vi började 4-4-2)

När årsskiftet står för dörren läser vi av tabellen:

1 Arsenal 20 14 5 1 40-16 47
2 Man United 20 14 3 3 37-11 45
3 CSKA London 20 12 5 3 31-15 41
4 Liverpool 18 10 6 2 33-12 36
5 Man City 19 10 5 4 27-22 35

När 40 minuter var spelade på Goodison Park skickades irriterade SMS till kamraten på skidsemester i Idre. Han satt och "after-ski surade" för att stugbyn fått trassel med satellitkanalerna. Själv undrade jag gnälligt varför det inte lossnade för Eduardo Da Silva i Premier League. Ställningen var 1-0 till Everton, och den kaxige Cahill, som lovat sänka Arsenal, hade till synes börjat med att infria sitt löfte. Efter ledningsmålet var Arsenal starkt tillbakapressat och man satt som bäst och funderade när tvåan skulle ringa, innan det blev paus.
Det ringde inte.

Sedan, som bönhörd av SMS-frågan: Kroatbrassen Eduardo Da Silva, med pass från Clichy, reducerar strax efter start. Knappa tio minuter passerar innan han klipper till igen. Matchen har vänt och Arsenal leder borta. Mot formstarka Everton. Julmust, eller var det julöl (?) sprutar över TV:n när strupen tappar all kontroll.

Det var klassisk engelsk vinterfotboll. Fysiskt och tufft. Hårt och grinigt. Spelarna såg ut som "förr i tiden", geggigt bruna, lortiga och skitiga. Everton lät sig inte stukas, kämpade hårt, pressade Arsenal långt ned. I 74:e minuten åkte Bendtner ut (med rätta) efter två gula kort, varav det sistnämnda på grund av en otäck kapning av Andy Johnson som gott kunde renderat ETT rött kort i sig.

"Fingertopps-Wenger" skickade in Adebayor bland det decimerade manskapet, "Adde" tackade för förtroendet, och revanscherade sin bleka insats mot Pompey, genom att utnyttja årets backmiss och kunde retligt rulla in 1-3 bakom Tim Howard. Eldiga spanska känslor mellan Arteta och Fabregas och så var även Everton 10 man på plan. Wenger valde själv att lyfta ut en upprörd Cesc och skickade in Rosicky. Vår tjeck lyfte även han på hatten, tackade och avslutade med att slå in fyran!

Man Of The Match: Går det att utnämna någon annan än Eduardo?
Nej!


Allt detta en dag då grannarna Hammers i London använde huvudet för att besegra Mancs.
"En får tacke' "

Dagen slutar i dur. Men inte i fullkomlig glädjeyra. Under lördagen släcktes ett fotbollsliv.
I Skottland föll Motherwells Phil O'Donnell ihop på planen i matchen mot Dundee United. O'Donnell vaknade inte mer. Han blev 35 år.

Inga kommentarer: