onsdag 14 januari 2009

Hem från London



Åter hemma på svensk mark. Konstigt väder i London. Vinter /riktig råvinter på matchdagen), vår och så sedvanlig "Londohöst", läs regn och dimma. Allt på tre dagar. Missade tyvärr "sommaren". Hade den kommit om man stannat ytterligare en dag?

Redan känns matchen mot Bolton avlägsen. Men det var en orgie i missade målchanser. Eller snarare oskapade målchanser. Ett massivt bollinnehav och passande - men få avslut. Detta syntes sannolikt även väl hemma på TV:n misstänker jag. Men det slutade lyckligt, säsongens första ligaseger när PL hade nystart.

Trots press, inget mål. Allt på ett kort. In med Vela och så kom ju "dansken" in, han gjorde tförst vå rejäla felpass men fick sedan in en boll och ett nog så viktigt segermål.
Arkitekter: Clichy och RvP.
One-nil to the Arsenal,
One-nil to the Arsenal,
Oooone-nil too the Aaaaaaaarsenal.
Emiraten fullkomligt exploderade!

Så: några konstateranden efter denna tillställning:
- Adebayor syntes lat, närmast sanslöst slö. Inte ett steg för mycket, inte en uppoffring, inte en löpning. Han tycks vänta på att bli serverad smörbollar? Vad är det frågan om? Är karlns självförtroende så under isen att han bara går och lufsar på planen?

- Nasri mer centralt på banan. Ja. Han skapar. Han tar utrymme. Det är där han ska vara. Förstå det Wenger!

- Bolton - vilket praktfullt grisgäng. 4-5-1. Eller 10-1? Fotbollsmördare. En triumf för sporten att de inte fick några poäng med sådant mördande tråkigt "spel".
Det gnälls fortfarande en del om "Emiraten". Inga ståplatser (vilket man fullkomligt struntar i bakom mål!) och "bara kostymer och turister". Fel. Här finns "the old lads and gals" ännu. På pubarna utanför i Islington i god tid innan, och redo på plats därinne. Och när sångerna drar igång och runt i grytan blir det mäktigt. Riktigt mäktigt med rullande akustik.
Kanske har kulturskillnaden från flytten och det långt mer intima och klassiska Highbury kanske ändå börjat sätta sig. Äntligen.
Vad man kan förvånas litet över - är att man numera i matchprogrammet uppmanas sms:a matchvärdarna (!!) om någon skriker hånande. Sådana fåniga pekpinnar, och sådant "angiveri" kan vi alla leva utan.
Suger nu på retur nordöstra London 24/2 när Roma är på besök.

Inga kommentarer: