måndag 26 januari 2009

Småsurt idag

Litet småsurt en grå och disig januarimåndag. Om det är grått och disigt på andra håll vet jag förvisso inte. reaktionerna efter gårdagen och den mållösa insatsen i Cardiff väcker känslor. Många Goooners ute i cybberymdens bloggosfär samt en och annan välbetlad etablerad krönikör, tycker att det var talande (sumerat i snälla termer) att årets Arsenal inte kan slå ett lag som ligger på sjätteplats i The Championship. Det ligger något i det, även om Cupspel alltid bjuder litet speciella förutsättningar.

Om det går att hitta ytterligare en gemensam nämnare, en "trend", eller ett tema som går igen bland kommentarer är att Arsenal inte bara spelar mediokert numera. De spelar dåligt.
Vad har hänt med det en gång så perfekta passningsspelet?

Ja. Vad har hänt?
Det är väl bara att titta på laget och mittfältet och konstatera det som tjatats om i snart ett års tid. Truppen är inklompett. Eboué är inte Pires. Diaby är inte Vieira.
Det är numera ont om spelare som kan ta ett anständigt avslut.

För pessimisten bör nämnas att Arsenal i alla fall inte ännu är borta ur FA-Cupen. Replay at The Emirates 3rd of february. Går det vägen möter vi West Brom, eller Burnley (som piskade ut oss ur Carling Cup) i femte omgången. Om vi kommer dit - repeat.

* * *
Thomas Rosicky är åter i träning. Inte med laget eller med bollen. Men han är i träning. Det är som en helt ny värvning.
Vad skulle vi egentligen alls med Arsjavin till, när nu Rosicky är på ingång framåt sommaren?


Lägg pengarna på de nya bostadsprojektet i Highbury, dit ingen har råd att flytta, räntor på lyxbygget ska betalas, och pundet rasar!

* * *
Läste nya "Kanonmagasinet" i går. Det officiella fanzinet för Arsenal Swedens medlemmar. Föreningen ska nu ändra sin medlemsstatus. Likt Arsenal. I framtiden kan man vara bronsmedlem, silvermedlem och guldmedlem. Guldmedlemmar är de som får första tjing på Arsenals officiella matchbiljetter som tilldelas föreningen. Guldmedlemmar är de som sitter i styrelsen.
Hua!

* * *
Var det bättre förr?
Kankse. I alla fall idag...



Inga kommentarer: