torsdag 22 januari 2009

Wilshere glänser, som han glänser

Kollade reserverna igår kväll på Arsenal TV. Alltid lika kul att kolla litet på framtiden. För det är det ska vara. Att klubben sänder reservlagsmatcherna är värt den lilla månadsavgiften. Och reserver är reserver, det är litet "valpigt", litet ofärdigt, men i sina stunder bjuds stunts och dragningar som man sällan ser i den proffesionella seniorfotbollen.

Nu var bortamötet mot Stoke inte den mest rafflande tillställningen. Men ändocå värt sin tid. Framförallt var detta ett möte mellan två helt olika fotbollskulturer, eller snarare två olika stilar av fotboll. Stoke stod för det solida, tradititionella, litet tråkiga. The Young Guns har drillats i snabbt passningsspel, direkta tillslag och snabba kontringar. Defensivt var det en hel del "si och så" i Arsenal och här fanns mycket att önska jämfört med mer defensivt disciplinerade Stoke.

2-2 skrevs resultatet och det får bedömas som synnerligen rättvist. Ändå spelade Arsenal stora delar av andra halvlek med en man kort sedan Mark Randall skådat det röda.

Det här var så kvällen då Eduardo spelade sin första match i 90 minuter. Det är ett stycke kvar till formen, men ibland blixtrar det till med en bollbehandling som är så snabb att man knappast hinner med. Ett bortdömt offsidemål till trots - ett väl godkänt facit.

Men kvällens stora behållning: Jack Wilshere. Grabben som ser ut som en typisk brittisk rockstjärna vid 17, spelar boll som en gud. Vad månde det bli av honom?
han knycker och svänger, han drar slalom genom motståndares mittfält som backlinje när han känner för det, han krigar om bollen, tappar han den fortsätter kampen, han tar och ger pass som i dröm och - han skjuter!

Wilshere överglänste alla sina lagkamrater och om säsongen känns litet alllmänt halvjobbig så är det underbart med sådana glädjeämnen. Ge grabben mer speltid i A-laget. Sådär 20 minuter per match med start nu!

* * *
Bundesligas makalösa skrällgäng Hoffenheim vill köpa Bendtner. Hoffenheims manager Ralf Rangnick har dock fått nobben. Kan det bero på att dansken med halvtaskig höst bakom sig nu plötsligt avgjort de senaste ligamatcherna?

* * *
Atletico Madrid uppges visa intresse för Eboué. Även här blir det nobben. (varför?)
Istället uppges Arsenal nu vilja förlänga gällande kontrakt. (give me a f**king handbroms!)
* * *
Northampton Town lånar 19-årige högerbacken Paul Rodgers. Lånet gäller först under en månad. Speltid i serier åt reserverna är bra. Kör hårt.

* * *
Ok. Table does not lie. Arsjavin's not going to come.
But Gunners Rules.
Mot Cardiff!






Inga kommentarer: