lördag 3 januari 2009

Arsenal v Plymouth Argyle och annat

Så var det dags. Arsenal kliver in i FA-Cupen. En anrik cup som Wenger inte tog på det största av allvar i fjol. Snabb respass ut från densamma när ett reservbetonat Arsenal fick lämna Old Trafford med fyra insläppta mål och noll producerade.

Idag heter motståndet och gästerna på Emiraten Plymouth Argyle Football Club, även kallade "Pilgrims", ligger just nu på en femtondeplats i The Championship. Det bör bli seger i eftermiddag. Men vem kan vara 100% säker på sådant numera?
Fabianski är mannen som ska vakta målburen.

Tyvärr sänds inte matchen över dessa breddgrader, och jag avstår hellre än att söka följa matchen via någon seg och laggande asiatisk piratsajt.


* * *
Det nya året har bjudit på ökad spekulation och rykten om allt Arsenal ska köpa och värva, eller inte ska köpa och värva. Ena dagen har Wenger £40 miljoner till förfogande att stärka laget med, nästa dag har han inget alls. Dagsnoteringen ligger på £25 miljoner om man sållar bland uppgifterna som är varierande likt aktiekurserna på ett börsrally.



* * *
Kolo Touré ville lämna klubben efter osämja med Gallas - men har fått nobben av styrelsen som förväntar sig att Kolo ska stanna och vara lycklig och lojal och spela av sin kontraktstid.
På proppagandawebben berättar även Wenger hur bra Kolo EGENTLIGEN trivs i klubben och att alla eventuella problem och meningsmotsättningar är som bortblåsta.
Det är skillnad på spelare och spelare. Minns hur Diarra kunde gråta sig ur klubben i fjol. Exemplen kan göras fler.

* * *
Ihärdiga rykten söker placera Evertons Mikel Arteta i Arsenal. Idag berättar David Moyes att det absolut inte är aktuellt med någon sådan affär.

* * *
Ryktet om Arsjavin i Arsenal har också varierad temperatur per timme. I skrivande stund verkar det tämligen svalt. Ryssen är fortfarande för dyr. Summor om £18 - £20 miljoner förekommer i uppgifterna om prislappen. Sådant handlar aldrig Wenger. Det vet vi.
Med 110%-ig säkerhet.

* * *
Jay Simpson som skrivit på nytt "långtidskontrakt" med Arsenal lånas ut till West Bromwich Albion för att få mer speltid. Klokt.
Gavin Hoyte lånas ut till Watford. Gott. Ge framtiden mer speltid än vad reserverlaget erbjuder.


* * *
Jack Wilshere har fyllt 17 år och nu fått proffskontrakt med A-laget. Det kanske är den enda "stora värvningen" när transferfönstret väl stänger. Ungefär som när Robin van Persie kom tillbaka från skador. ..."It's like a new team player".


* * *
Om en vecka ska jag sitta på Emiraten och tjoa. Oavsett om matchvärdarna blivit ännu "stiffare" och oavsett om Elmander försöker förstöra partyt. I fjol var jag på Emiraten när "Bissen" Larsson var på besök. Han var de facto bäst på planen...

Inga kommentarer: